Проект Сила за здраве

Постижения

Сред големите успехи на МСД са ваксините срещу рубеола, дребна шарка и хепатит Б, както и специфични антибиотици като Стрептомицин (първият специфичен антибиотик срещу туберкулоза) и първото нестероидно противовъзпалително средство Индометацин (използва се при терапията на ревматични заболявания). Фармацевтичната компания е взела значително участие и при усъвършенстването на животоспасяващи лекарства като Кортизон и Пеницилин.

Факт е, че МСД e водеща в разработването на нови класове медикаменти за едни от най-разпространените заболявания – артериална хипертония, сърдечно-съдови заболявания, бронхиална астма, остеопороза, ревматични болести, СПИН, болест на Паркинсон, инфекциозни и очни заболявания. Милиони хора по света водят по-дълъг и пълноценен живот, благодарение на иновативните решения на компанията.

След дългогодишни и упорити усилия на научните работници от компанията през 2006 г. е представена първата ваксина срещу рак. Тя действа срещу читири типа човешки папиломен вирус, който е основен причинител на рак на шийката на матката и е първата четиривалентна ваксина срещу рака на маточната шийка.

2012 Сила за здраве. Проект на MSD - България.

Уеб дизайн от Desart Studio